Visum voor België

Alle informatie over het aanvragen van een visum voor België.

Visum voor lang verblijf (>90 dagen)

Hoe vraag ik een visum voor lang verblijf aan?
  1. Laatst bijgewerkt op

U moet een visum lang verblijf (visum D) aanvragen als uw voorgenomen verblijf in België langer dan 90 dagen duurt. Dit visum is van toepassing voor academische- (studenten en studentenuitwisseling), economische- (gecombineerde vergunning, au pair, beroepskaart) en gezinsherenigingsdoeleinden. Ook bij huwelijk of wettelijke samenwoning met intentie tot permanent verblijf in België.

Het visum voor gezinshereniging met een EU-burger die in België verblijft (Richtlijn 2004/038/EG) kan zowel voor een kort als voor een lang verblijf gelden.

Op deze pagina vindt u de checklists van de verschillende soorten visa. Wij raden u aan de vereiste documentatie op te stellen, zoals vermeld.

Voor een afspraak op de Belgische ambassade, gelieve uw aanvraagformulier elektronisch in te dienen via de site van de FOD Buitenlandse Zaken:  visaonweb.diplomatie.be . Zodra de aanvraag elektronisch is ingediend in VOW, verschijnt onderaan het elektronisch formulier een knop "Maak een afspraak" via e-Appointment.

Op de afspraak worden uw biometrische gegevens geregistreerd en dient u alle benodigde documenten (origineel en 1 set kopieën) over te maken. Bereid een volledig dossier voor om vertragingen te vermijden in de procedure.

Het adres van de ambassade:

Ambassade van België in Indonesië,
Deutsche Bank Building 16th fl.
Jalan Imam Bonjol No. 80, Jakarta 10310

 
Wanneer?

Een visumaanvraag kan vanaf maximaal 6 maanden voor de beoogde vertrekdatum worden ingediend en dient minimaal 3 weken voor de beoogde vertrekdatum te worden ingediend.