Ambassade van België in Indonesië

Visum nodig?

Indonesië

Belgen kunnen voor een kort verblijf naar Indonesië reizen met een elektronisch visum bij aankomst (eVOA) dat geldig is voor een periode van 30 dagen. Dit visum is éénmaal verlengbaar voor 30 dagen. Het eVOA kan worden aangevraagd via de website van Online Application of Indonesia eVOA.

Indien u voor een langere periode wenst te blijven zie de website van de Indonesische Directoraat-Generaal van Immigratie voor de verschillende soorten visa in functie van het verblijfsdoel.

 
Oost-Timor

De Ambassade van Oost-Timor in Brussel is hiervoor bevoegd. U kunt meer informatie vinden op de website van de Ambassade van Oost-Timor in Brussel. EU-burgers kunnen in principe visumvrij reizen naar het grondgebied van Oost-Timor voor een verblijfsperiode van 90 dagen binnen een periode van 180 dagen. Om visumvrij te kunnen reizen, moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort. Visumvrij reizen geldt voor alle categorieën personen en voor alle soorten reisdoeleinden (toerisme, cultureel bezoek, wetenschappelijke activiteiten, familiebezoek, zakenreizen), behalve voor het uitoefenen van een betaalde activiteit.

Meer informatie en reisadvies (in het Portugees) vindt u op de website van de Ambassade van Portugal in Dili.