Ambassade van België in Indonesië
Home Naar België komen Studeren in België

Studeren in België

Indonesische alumni van Belgische universiteiten

Heeft u in België gestudeerd of studeert u daar momenteel en wenst u op de hoogte te worden gehouden van academisch gerelateerd nieuws en evenementen van onze ambassade?

Wilt u toegevoegd worden aan de alumni database, stuur ons dan een mail naar jakarta@diplobel.fed.be.

Nuttige link: Alumni Belgia - Organisatie van Belgische Alumni in Indonesië - http://www.alumnibelgia.com/

 
Context

In België beslissen de Gemeenschappen autonoom over persoonsgebonden aangelegenheden zoals onderwijs. Daardoor is de Vlaamse Gemeenschap bevoegd voor onderwijs in het Nederlandstalige gedeelte van het land, de Franse Gemeenschap in Franstalig België en de Duitstalige Gemeenschap voor onderwijs in het Duits.

 
Studievisum voor België

Als u afkomstig bent uit Indonesië of Oost-Timor, hebt u een visum D lang verblijf nodig om te kunnen studeren in België. U vindt alle informatie over de voorwaarden en de aanvraagprocedure op onze visumpagina.

Eens dat u in België bent aangekomen, kunnen de gegevens van de ambassade of het consulaat van uw land eveneens nuttig zijn.

 
Studiebeurzen

In de rubriek Ontwikkelingssamenwerking vindt u een lijst van de instellingen die studie- en stagebeurzen aanbieden.

 
Logement

Veel scholen en universiteiten stellen kamers ter beschikking van hun studenten of hebben lijsten met kamers die in de omgeving te huur zijn. U gaat dus best bij uw onderwijsinstelling langs voor dergelijke inlichtingen.

 
Onderwijs in de Vlaamse Gemeenschap

Uw beste gids is de website Study in Flanders.

U vindt ook informatie in de brochure Higher Education in Flanders in pdf-formaat. Deze brochure geeft een opsomming van en uitleg over de verschillende graden en diploma's die men in de Vlaamse onderwijsinstellingen kan behalen. Ze geeft ook informatie over de waaier aan studiemogelijkheden in Vlaanderen. Ten slotte geeft de brochure een volledig overzicht van de instellingen voor hoger onderwijs en van de financiële aspecten die aan alle studietypes verbonden zijn (bv. beurzen).

Op de website van NARIC-Vlaanderen en ENIC-NARIC komt u te weten of uw buitenlands diploma binnen de Vlaamse Gemeenschap dezelfde erkenning krijgt als in uw eigen land.

 
Onderwijs in de Franse Gemeenschap

Uw beste gids is de website Study in Belgium.

Op de subsite Venir étudier en Belgique vindt u een overzicht van de studiemogelijkheden in Franstalig België.

De Service Equivalences houdt zich bezig met de gelijkwaardigheid van buitenlandse diploma's die voor het lager en middelbaar onderwijs in het buitenland werden behaald. Wilt u weten of uw universitair diploma in de Franse Gemeenschap dezelfde erkenning geniet als in het land waar u dit diploma hebt behaald, kunt u de site van de Franse Gemeenschap bekijken.

Op allocation d’études vindt u nuttige gegevens over hoe u een aanvraag voor studievergoedingen en studieleningen indient.

 
Onderwijs in de Duitstalige Gemeenschap

Op de website van de Duitstalige Gemeenschap vindt u een overzicht van de studiemogelijkheden in Duitstalig België.

 
Andere interessante links